Nieuwsblog

Verslag zaterdag 28 augustus: OBC MH RAID 2021

aug 24, 2021

OBC Multihull Raid 2021 te Anemos

Met een gevarieerde 4 tot stevige 6 bf NNO en flink opgebouwde golven kregen we naar traditie terug een pittige zee voor onze jaarlijkse cat raid. De hevige voorspellingen hielden velen aan de wal maar uiteindelijk waagden 20 teams zich toch door de klutsbak naar de startlijn.

Als succesvolle Tokio laser-zeilers zonder veel catamaran ervaring koos het Olympisch koppel Emma Plasschaert (4de!)-Matthew Wearn (goud!) voor een ondersteunend supporters bezoek. Rio 49’er team Yannick Lefebvre -Tom Pelsmaekers hadden met hun catamaran ervaring wel podium ambities. En terecht maar uiteindelijk legden ze in de C1 klasse toch de duimen voor meervoudig Belgisch Kampioen Patrick Demesmaeker met gelegenheidsmaat Frederck Dequae.  3de werd het team Francis Proot-Simon Van Acker die ook steeds mee vooraan zaten. 1ste Anemos team Gill De Bruyne-Emile Demoor viel met de 4de plaats net naast dit sterke C1 podium.

In de kleinere C3 klasse won Lieven Marques-Myriam Brodbeck met de oerboot onder de sportcatamarans, voor Kwinten en Lieselotte Borghuis en Arnout-Emilie Victor.

Een uiterst sportieve raid, enthousiaste teams, een prachtige zee met zongekleurde golven en 20 medewerkers die er evenveel zeegoeste aan overhielden waarvoor dank. Ook dank aan sponsors Sport Vlaanderen, de cat shops L’Aperçu, Sail4U en Magic Marine, en onze dorstlessers Moortgat, Strange Donckey en Red Bull. 

Results in bijlage

OBC MH Raid 21 – Results C1

OBC MH Raid 21 – Results C3

X