Nieuwsblog

ALL KITERS DOWNWIND – LONGDISTANCE KITEEVENT TUSSEN HEIST EN CADZAND

We zijn aan onze 15de editie toe van de All Kiters Downwind. Een longdistance kitesurf evenement met zowel een recreatief als competitief karakter. De bedoeling is om met zoveel mogelijk kiters tegelijk het water op te gaan. Het evenement wordt gespreid over een wachtperiode van 2 weekends, 16 (17) juli, 1 (2) oktober.

De “Go” or “No Go” krijgen we ten laatste te zien op vrijdagmiddag voorafgaand. Een waardige downwind vraagt windkracht 6 als minimum.

Met gunstige westenwind in de rug varen we van Anemos – Heist Beachclub naar de Zwinnegeul – Cadzand. Op dit longdistance traject kunnen de competitieve deelnemers punten scoren op freestyle, hangtime en snelheid. Ervaring is vereist om te kunnen deelnemen aan dit 10 km lange traject. Een leuke uitdaging voor de eerste try outs.

S ’ochtends, vanaf 9u, is er een gezamenlijke shuttledienst met de deelnemers die kunnen chauffeur van dienst zijn en hun wagen willen parkeren op de eindbestemming (Bezoekerscentrum T’zwin Cadzand).

De inschrijvingen starten vanaf 10u00. Een uitgebreide skippersmeeting met veiligheidsbriefing is er om 11u30. Eerst mogelijke start timen we om 13u. Beachen en carpooling clubwaarts doen we rond 17u.

Voor alle deelnemers is er een prijsuitreiking met tombola aangeboden door onze sponsors: Ozone, Red Bull en Mystic. De avond wordt feestelijk ingezet met een apero en pasta dinner.

 

Voor meer informatie en inschrijvingen klik op volgende link: http://www.anemos.be/

Bezoek ook onze Facebook pagina: https://www.facebook.com/Anemos Beachclub

 

Dagprogramma:

9u shuttledienst

10u inschrijven te Anemos Heist – deelname bijdrage: 25 €

(incl. prijsuitreiking, motorbootbegeleiding + pastabeker)
11u30 skippersmeeting
13u eerst mogelijke start
17u carpool met alle deelnemers terug

18u30 Prijsuitreiking (meerdere categorieën) + Apero + pasta dinner

20u Beachparty

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X