Nieuwsblog

“NO GO”10 -11 juli: All kiters downwind “akd” UITSTEL NAAR 4-5 SEP

jun 21, 2021

All Kiters Downwind 2021

Longdistance Heist – Cadzand:

Waiting period: 10 (11) juli – 4 (5) september – 18 (19) september

 

We zijn aan onze 15de editie toe van de All Kiters Downwind. Een longdistance kitesurf evenement met zowel een recreatief als competitief karakter. De bedoeling is om met zoveel mogelijk kiters tegelijk het water op te gaan. Het evenement wordt gespreid over een wachtperiode van 3 weekends, 10 (11) juli, 4 (5) september en 18 (19) september.

De “Go” or “No Go” krijgen we ten laatste te zien op vrijdagmiddag voorafgaand. Een waardige downwind vraagt windkracht 6 als minimum.

Met gunstige westenwind in de rug varen we van Anemos – Heist Beachclub naar de Zwinnegeul – Cadzand. Op dit longdistance traject kunnen de competitie deelnemers punten scoren op freestyle, hangtime en snelheid. Ervaring is vereist om te kunnen deelnemen aan dit 10 km lange traject. Een leuke uitdaging wel voor de eerste try outs.

S ’ochtends, vanaf 9u, is er een gezamenlijke shuttledienst met de deelnemers die kunnen hun wagen parkeren op de eindbestemming (Bezoekerscentrum T’zwin Cadzand).

De inschrijvingen starten vanaf 10u00.

Een uitgebreide skippersmeeting met veiligheidsbriefing is er om 11u30.

Eerst mogelijke start timen we om 13u. Beachen en carpooling clubwaarts doen we rond 17u.

Voor alle deelnemers is er een prijsuitreiking met tombola aangeboden door onze sponsors: Icarus Kitecenter, Ozone, Red Bull en Mystic.

De avond wordt feestelijk ingezet met een apero en pasta dinner.

AKD 2021

  • Date Format: DD slash MM slash YYYY
  • Board

X