Na 2 eerdere uitgestelde data voor deze longdistance kite race, zag het zaterdag 7 okt. prachtig uit met de voorspelde 6-7 bf W. De dag zelf druilerig en vlagerig door een aanvankelijke aflandige wind maar dan toch liefst 53 kiters afkomstig uit de 8 actiefste kiteclubs aan onze kust!
De regen en het snel opkomende springtij maakten de beachstart bij Anemos best pittig. Een aantal deelnemers dienden weg te komen van het strand met een zwemsessie. Dieper op zee werd de wind stabieler en met mooie golfsessies door de harde wind van de voorbije dagen. Halverwege het 10 km lange traject trok het wolkendek open en werd het zicht beter voor de freestyle fotoshoot. Best tricker werd Nicolas Bossu met elegante kiteloopings. Bij de dames werd Mirke Deloof best trickster. Degene die de grenzen van zijn trukendoos het meest passeerde met de hardste crashes was Kaorneel Lootens.
De vloot kwam terug samen voor de officiële start van het racers gedeelte om uiteindelijk te finishen met een prachtige surfsessie in de zwingeul. Mirke Deloof kon ook deze snelheidsrace naast haar naam schrijven, net voor de eerste heren. Meest stijlvolle strapless wavekiter werd Bram Nuytten en hoogste jumper met meest hangtime werd Pierre Isbecque, die binnenkort ook deelneemt aan de “gone with the wind” airtime race. Op initiatief van Luc Costers en Roger Vanderstappen werd ter nagedachtenis aan onze oudste clubkiter die exact 1 jaar geleden overleed tijdens een kite sessie, de prijs “Patje DB” gelanceerd: de eerste racer onder de 12 deelnemende “master-oldies” (50 plus), gewonnen door Ewald Deloof. Nog opmerkelijk: 53 jaar verschil tussen de jongste, Lau Duprez met zijn 12 jr. en oudste deelnemer, Teddy De Jonghe met zijn 65 lentes!

De prijsuitreiking werd afgesloten met een heerlijke Peruviaanse Pisco Sour en een spannende verloting van het duoticket naar Peru!
Dit evenement werd mede gerealiseerd door Commercial Office Peru, Bomber, Bark, Slingshot, Icarus Kiteshop, Red Bull, De Provincie West-Vlaanderen.
Met veel dank aan het enthousiaste rescue – en medewerkersteam, Jonathan, Koen, Lien, Tim, Luc, Bram, Olivier, Sarah, Katrien en Miriam en de prachtige social media ondersteuning van Peru promotor Axel De Corte.

Resultaten:

BEST TRICK MEN
1 Nicolas Bossu
2 Lau Duprez
3 Alexander Tanghe

BEST TRICK LADIES
1 Mirke Deloof
2 Joske Millecamp
3 Soetkin Martens

BEST RACER
1 Mirke Deloof
2 Alexander Tanghe
3 Lau Duprez

MOST AMAZING CARVER
Bram nuytten (strapless wave)

HIGHEST JUMPER
Pierre isbeque (gone with the wind kandidaat)

ROUGHEST CRASHER
Korneel Lootens (the darkslider)

BEST RACER MASTER-OLDIES
Ewald Deloof

YOUNGEST RIDER
Lau Deprez (12)

OLDEST RIDER
Teddy Dejonghe (65)

 

X