17 juni vindt in Anemos beachclub de unieke combinatie plaats van 2 activiteiten met intense sportieve en feestelijke watersport-nostalgie:
ODS Cup
Onze noorderburen doen het al langer terug op een “ouwe deur” ovv een old school windsurf cup voor minder jonge glories en de rest. Dit sociaal evenement werd er intussen gekwalificeerd als een “ODSC” (“Oude-Deuren-Surf-Cup”). 17 juni gaan diezelfde deuren als primeur op zee! De Heistbaai biedt alvast wat extra bescherming en indien toch te ontstuimig voor die oude planken, biedt de gastclub Anemos meerdere alternatieven. Gezellig nafeesten gebeurt onder elke zeeconditie. Met deze redenen en het enthousiasme van clublid en ODSC titelverdedigster Christ’l Smet kreeg ze vlotjes de Nederlandse zegen voor een Vlaamse zeeversie. Als Olympisch windsurfster op de Spelen van ’92 is die cup op haar nog sportieve lijf geschreven maar toch is het ook de bedoeling dat er zoveel mogelijk recreanten deelnemen. Sportieve vintage ambiance blijft sowieso belangrijker dan titels.
Deelnameprijs: €30 voor wedstrijd, aperitief, bbq en ’80’s feestje. Specificaties cf onderaan.
Inschrijving “Oude-Deuren-Surf-Cup”: http://www.anemos.be/events/internationale-oude-deuren-surfcup/
Reunie lesgevers “Bloso in de Branding”
Complementair aan deze cup, plannen we die dag ook een reunie van de lespioniers aan onze kust, alle zeesport-anciens die in de eighties monitor waren voor “Bloso in de branding”. Dit project werd 35 jaar geleden gelanceerd om zeesporten te democratiseren door spotgoedkope lesweken catamaran, windsurfen en zeekajak, aanvankelijk gepromoot vanuit mobiele scholen. Een paar jaar later vanuit 4 vaste strandclubs waardoor vvw heist is ontstaan, nu Anemos. De lesgevers van toen nodigen we 30 jaar later uit om op 17 juni vanaf de namiddag wat te komen strandchillen -wat toen al is ontstaan- te kubben, beachvolleyballen, bubble footballen….of toch nog eens op het water voort te bewegen met cat, zeilboot, tandem-surfboard, giant- of solo supboard. Daarna begint het hoofdgedeelte met aperitief, bbq en het 80’s feestje.
Deelnameprijs: €20 voor aperitief, bbq en ’80’s feestje.
Inschrijving Reunie “Bloso in de Branding”: http://www.anemos.be/events/reunie-lesgevers-bloso-in-de-branding/
Programma ODSC en Reunie BB:
10.30u: aanmelding ODSC deelnemers

12.00u: briefing / skippers meeting ODSC
13.00u: eerst mogelijke start ODSC
14.30u: optie deelname zee- en strandsporten voor de BB Reunisten.
17.30u: aperitief BB Reunisten en deelnemers ODSC
18.00u: prijsuitreiking ODSC; prijzen van Bomber, Protest, Duvel …ea die zich nog zullen aanmelden
19.00u: BBQ (sympathisanten kunnen hiervoor ook nog inschrijven tot 13u aan het onthaal)
21.00u: 80’s party!!!!
Specificaties ODSC (vroegere NoR):
Leeftijd surfers: 40+
Gewicht: onbeperkt
Mannen: vanwege evolutie-logica wordt de vroegere grens van de licht- en zwaargewicht klasse verschoven van 72 naar 85kg.
Dames: vanwege vrouwenlogica geen weging, geen gewichtsklasse.

Materiaal: geen surf”boards” maar -“planken” van 30 jaar oud, met steekzwaard, geen puntige spiegel, geen voetbanden geen carbon-koolstof-kevlar.
Zeil: maximaal 6.8m2, niet doorgelat en een houten giek is geen “must”, maar levert wel extra punten op voor de authenticiteitsprijs.
Trapeze toegestaan, pompen niet toegestaan.
Wedstrijdverloop: driehoek-lus met downwind finish; pompen niet toegestaan.
Quotering: low point system gecorrigeerd met bonuspunten voor authentieke oude deur, zeil, outfit.
Prijzen: 1ste oude deur, 1ste oude ‘deure’, meest authentieke vintage windsurfer, best old school freestyle trick

Inschrijven: anemos.be/kalender of zie hierboven
Prijs: €30 (incl. BBQ)