Een revival voor het BK Freestyle Kitesurfen te Anemos Beachclub afgelopen zaterdag 6 mei. Na een schrikkeljaar was het hoogdringend nodig om terug een Belgisch Kampioen aan te duiden in deze sport! Het technisch niveau van de aanwezige deelnemers was hoog. Geen makkelijke klus voor de jury. Met ex-wereldkampioen Christophe Tack in huis was het voor iedereen hard knokken op het water!

De weersvoorspellingen waren gunstig gezind.  Na de ochtendmist kregen de deelnemers in de namiddag een stevige zeebries op het menu. Fris maar zonnig uit Noord Oostelijke richting.  Bij hoogwater werden de eerste eliminatie rondes afgewerkt met spectaculaire tricks in de golven.

In de late namiddag verhuisden het publiek en de jurytoren naar de laagwaterlijn.  De spanning was te snijden in de dubbele eliminatie rondes. De deelnemers waren nauw aan elkaar gewaagd. De wind wakkerde nog wat meer aan tot voorbij 20 knopen bij vlakkere zee condities. De techniciteit lag hoog. In de finale won uiteindelijk Christophe Tack van zijn broer Axel Tack. Lars de Groof, jong opkomend talent werd 3de. Bij de dames werd Mirke Deloof, local rider van Anemos Beachclub, Belgisch Kampioene in een super finale tegen Julie Vanpeteghem. Heleen Debehets werd derde.

Met dank aan de jury en wedstrijdleiding: Tommy, Filip, Maxim, Bastien, Koen en Mathias. Deze wedstrijd werd mede ondersteund door de watersportfederatie WWSV,  Slingshot Kites, Icarus Kiteshop en Red Bull Drinks.

Hieronder de einduitslag:

HEREN:

1ste Christophe Tack
2de Axel Tack
3de Lars de Groof
4de Axel Maes
5de Sam Van Olmen
6de Loyd De Noyette
7de Lau Duprez
7de Karel Goethals
9de Viktor Vandenheede

DAMES:

1ste Mirke Deloof
2de Julie Vanpeteghem
3de Heleen Debehets